Matematik

Ligninger

27. januar 2013 af Matildeberg (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Har brug for hjælp til de her to ligninger ....

-5 = 1/t +19/t

Og

3 * t * x +t * x = 16x

Anyone?

Svar #1
27. januar 2013 af Matildeberg (Slettet)

Sorry, ved ikke hvorfor det står sådan oven i hinanden ...

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Du har 2 ligninger med 2 ubekendte:

Først skal du løse ligning 1, altså finde t.
Herefter reducerer du den anden ligning, indsætter dit resultat for t og isolerer x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af YesMe (Slettet)

-5 = 1/t + 19/t er det samme som -5t = 20

3tx + tx = 16x er det samme som 4t = 16

Her kan du let finde t, derefter finde x ved at indsætte den funde t i en af de to ligninger.


Svar #4
27. januar 2013 af Matildeberg (Slettet)

Siger mig desværre ikke meget :(
Ved ikke hvordan fremgangsmåden ser ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Tror ikke jeg har regnet rigtigt:Men har gjort et forsøg.

-5t=20

5t=-20

5t+4t=-20+16

9t=36

t=4

 

 

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.