Matematik

Ligefrem proportionalitet

27. januar 2013 af vleranda10 (Slettet)

Nogle der kan finde mindst 4 eksempler på sammenhænge fra dagligdagen, som kan beskrives matematisk ved en ligefrem proportionalitet.

Har allerede et: 

Prisen (p) på æbler er ligefrem proportional med antallet af æbler (a)

p = s*a             s er stykprisen, som er konstant


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

s=v*t hvor s er den tilbagelagte vejlængde, v er hastigheden og t er tiden

m=mf*V hvor m er masse, mf er massefylde og V er rumfang


Svar #2
27. januar 2013 af vleranda10 (Slettet)

#1

Tusinde tak! Har du muligvis to eksempler mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af SuneChr

1)   Et kort i målestoksforholdet  1:10  →     n cm på kortet svarer til 10·n  cm i virkeligheden.

2)   Et kasseformet akvarium    →    højden af vandoverfladen er proportional med vandmængden.


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.