Matematik

f(t)=97,5*t*e^(-0,39t), t≥0 differentialregning

27. januar 2013 af 98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentierer man denne funktion? f(t)=97,5*t*e^(-0,39t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af peter lind

dels som produktet af de 2 funktioner 97,5*t og e-0,39t den sidste desuden som sammensat af eksponentialfunktionen og -0,39t


Svar #2
28. januar 2013 af 98 (Slettet)

kommer den så til at hedde: f'(t):97,5t*In(0,667)e?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

 

                                  f(t) = 97,5te-0,39t = 97,5 • (t e-0,39t)

                                  f '(t) = 97,5 • [1 • e-0,39t  +  t • e-0,39t•(-0,39)]   =   97,5•e-0,39t • (1 - 0,39•t)


Svar #4
28. januar 2013 af 98 (Slettet)

Det kan godt være jeg spørger dumt, men hvorfor ganger du 1 på. Jeg forstår ikke helt denne udregning. På forhånd tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2013 af peter lind

(t*e-0,38t)' = (t)'*e-0,38t+t(e-0,38t)' = 1*e-0,38t+t*(-0,38)e-0,38t)

Efter første lighedstegn bruges reglen om differentiation af et produkt. Efter anden lighedstegn bruges reglen om differentiation af sammensat differentiation på det sidste led


Skriv et svar til: f(t)=97,5*t*e^(-0,39t), t≥0 differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.