Matematik

Løsning af f(x)

28. januar 2013 af victorkaufmann (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave for i matematik, hvor jeg skal bestemme f(x) for nogen forskellige ligninger.

Her er de så

- f(x)=3x^2+2x-1 og x=0

- f(x)=4x^2-5x+3

Det er bare nogen af dem. Kunne godt tænke mig at få af vide hvordan man løste dem :)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Der er tale om andengradsligniner.. Find diskriminanten ved at bruge: b^2-4ac og dernæst brug x=(-b±√d)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af mette48 (Slettet)

f(x)=3x^2+2x-1 og x=0

det er en andengradsfunktion hvor x=0 åbenbart skal indsættes-

Er du helt sikker på opgaveteksten.

Det ville være rart at se hele den oprindelige opgavetekst-


Svar #3
28. januar 2013 af victorkaufmann (Slettet)

Her er opgaven 

Vedhæftet fil:Blækregning 6 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opg 1 drejer sig om at bestemme den afledede af forskellige funktioner, hvis forskrifter er opgivet, og den afledede skal så beregnes i en bestemt værdi for x.

Alle funktionerne er polynomier. Benyt den almindelige regel (a·xn)' = a·n·xn-1 for hvert led i de enkelte funktioner.


Svar #5
28. januar 2013 af victorkaufmann (Slettet)

Er der nogen nem, måde at regne det ud på??

Fx i Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Den nemme måde er at gå igang fra en ende af og få det overstået. Hvis du arbejder fornuftigt vil du næste gang du støder på tilsvarende opgaver opleve dem som nemmere end du gør hvis du ikke gør arbejdet nu.


Skriv et svar til: Løsning af f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.