Matematik

Trekanter

28. januar 2013 af kiiiim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg er begyndt med et forløb der hedder trekanter.

Er der en der kan hjælpe mig med to opgaver?

opg1:

Find d i trekant DEF, når arealet af trekanten er 24, og højden fra D på d er 8

opg2:

I en retvinkel trekant ABC med c=40 C er a = 3 og b= 7. Find c

Kan i eventuelt forklare mig hvordan man regner de to opgaver ud, så jeg kan lære det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

opg1:

                                   hd • d = 2T = 2 • 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Benyt den grundlæggende formel for arealet af en trekant T = (1/2)·h·g

Opg 2. Hvad mener du med at c = 40 og så skal man finde c ? Formuler opgaven korrekt. Er vinkel C = 40º ? Hvor er så den rette vinkel? Det må så være vinkel B?


Svar #3
28. januar 2013 af kiiiim (Slettet)

Problemet med 1 er at jeg ved at resultatet kommer til at se sådan her ud:

d=6.

Men når jeg siger T = (1/2)·h·g får jeg ikke d=6

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2013 af mathon

#1


opg1:

                                   8 • d = 2T = 2 • 24                                     når man læser rigtigt   :-)

                                   d = (2 • 24) / 8 = 2 • 3 = 6


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.