Matematik

løs ligninger, hvordan?

28. januar 2013 af MANUELLE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa 
er der nogen der lige hurtigt kan forklare hvordan man løser nedestående ligninger skridt for skridt.. Har glemt hvordan man nu gør 

Tak.



(6 – 2x) / 9 = -4


3 + (5x -8)/(1+2x)= 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

 

                            6 – 2x = - 36


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. ligning: gang med 9 på begge sider, og isoler x.

2. ligning: gang med brøkens nævner på hver side, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

 

                               (5x-8) / (1+2x) = 1       x ≠ -1

                               (5x-8)  =  (1+2x)

                               5x - 8  =  1 + 2x .............

              


Skriv et svar til: løs ligninger, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.