Matematik

Cirkler

28. januar 2013 af DaDam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Jeg har lidt problemer med at bestemme centrum og radius for nedenstående cirkler:

1:       x2 + y2 - 4y = 1

2:       x2 + 4x + 12 = 6y - y2

3:       (x - 1)2 + y2 + 8y = 9

4:       x+ y+ 9y = 0

 

 .. det vil være rigtig godt hvis der var en derude, som gad og at et af dem som eksempel og lidt tekst på også :-)

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Du må kvadratkomplettere allesammen. Eksempel til den første,

x2 + (y2 - 4y) = 1

(x - 0)2 + (y - 2)2 - 4 = 1           ..... for (x - 0)2 = x2      og    (y - 2)2 - 4 = (y2 - 4y)

(x - 0)2 + (y - 2)2 = 5 

Cirklens centrum er (0 ; 2) og radius er √(5)


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.