Matematik

Ligning, er gået i stå, pls hjælp!

28. januar 2013 af MANUELLE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er kommet så langt med denne ligning, hvad er det næste jeg skal?

3 + (5x -8)/(1+2x)= 4
3 + (5x -8)/(1+2x)*(1+2x) = 4 *  (1+2x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Står der 3 + ((5x -8)/(1+2x))= 4

eller

((3 + (5x -8))/(1+2x))= 4

Det ser dog ud til at du har regnet udfra ((3 + (5x -8))/(1+2x))= 4

men hvis du fortsætter 

3 + (5x -8)/(1+2x)*(1+2x) = 4 *  (1+2x)

<=>

3 + (5x -8) = 4+8x

<=>

3+5x-8=4+8x

Også burde den være simpel herfra..


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af jnl123

på venstre side er der nu både divideret og ganget med (1+2x), så det led går ud:

3 + (5x -8) = 4*(1+2x)

nu kan du gange parentesen ud på højre side og fjerne den på venstre side


Svar #3
28. januar 2013 af MANUELLE (Slettet)

3 + en brøk, hvor 5x -8 står i tælleren og 1+2x står i nævner =4 :)


Svar #4
28. januar 2013 af MANUELLE (Slettet)

oh, tak for de hurtige svar .. nu kan jeg komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

ohh.. wait a moment..

 

hvilke af disse mener du  http://snag.gy/XZrpd.jpg

 

 

Der forskel.. og dermed også forskel på resultatet

Spoiler alert..

http://snag.gy/w1UMT.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den blev jo næsten løst for dig i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1297348

Fortsæt hellere diskussionen i den oprindelige tråd i stedet for at starte en ny tråd om den samme opgave, hvor du spilder mange flere folks tid på at komme frem til, hvad du allerede har fået svar på.


Skriv et svar til: Ligning, er gået i stå, pls hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.