Matematik

kan i hjælpe mig

28. januar 2013 af Eddiarts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (10,12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på 5 %. 

bestem forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentiel funktion har forskriften f(x) = b · ax .

Man ved, at

f(10) = 12 ,

og at

f(x+1) = f(x)·1,05

Benyt disse to oplysninger til at bestemme a og b.


Svar #2
29. januar 2013 af Eddiarts (Slettet)

nåhh.. okay, altså noget i stil med fremskrivningsfaktore, mange tak du fik:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af Euroman28

Altså det du gør at du ser på formlen

du ved at væksten er 5% og at den skal gå igennem (10,12).


Derfor siger du bare kort og godt

hvorefter du isolere
der svare til b, og

1+r er dit a.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
05. februar 2013 af Eddiarts (Slettet)

Tak skal du have Euroman28


Skriv et svar til: kan i hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.