Matematik

Reduktion

29. januar 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er virkelig fortabt på denne her... nogen der gider hjælpe med at løse den?

 

A) Reducer udtrykket v2 + (T – v) * (T + v).


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af mathon

 

                             v2 + (T – v) (T + v)   =   v2 + (T2- v2)    =    v2 + T2- v2  =  T2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2013 af MPSG (Slettet)

Hej Snurr,

Jeg antager at der står v2 , hvis dette er tilfældet kan du bare gange paranteserne sammen

(T-v) * (T + v)= T2 +Tv - vT - v2

Dvs at der faktisk står

v2 + T2 +Tv - vT - v2 , hvilket jo reducerer til:

T

mvh Mikkel


Svar #3
29. januar 2013 af Gentofte18 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.