Matematik

hjælp til Differentialregning

29. januar 2013 af caroline1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har fået en sådan opgave, og prøvede mange gang at løs, den men jeg kom ikke frem til noget, vil i være sød og hjælp med at løs den. kan heller ikke helt find ud hvordan den skal tegnes ?

 

 

En funktion f  er bestemt ved

f (x)= e^ x – 2x

a) Skitser grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.
Grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk , der har et areal.


b) Bestem de værdier af k, for hvilke arealet af  Mk er 4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af mathon

a)

                             f '(x) = ex - 2

 b)
                             k0 (ex- 2x)dx = 4     k<0

            og

                            0k (ex- 2x)dx = 4      k>0

 


Svar #2
30. januar 2013 af caroline1991 (Slettet)

tusind tak for hjælp 


Skriv et svar til: hjælp til Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.