Almen studieforberedelse (AT)

AT 2013 - valg af fag indenfor "Det frie valg"

30. januar 2013 af michaelvahl (Slettet)

Hej Studieportal, 

Nu er AT-emnet 2013 blevet offentliggjort: Kampen for det gode liv.

Jeg har tænkt utrolig meget på hvad jeg skal vælge, og er kommet frem til at jeg ønsker at bevæge mig indenfor noget omkring "Det frie valg". Det lægger jo umiddelbart op til en del fag. Jeg tænker først og fremmest religion og filosofi. Men da det begge er c-fag på min skole kan det ikke lade sig gøre. Så overvejede jeg at tage Sokrates i oldtidskundskab - men kender intet til metoder i faget da det er c-fag. 
Emnet ligger fast - og jeg tror også at det ligger rimelig fast at jeg vil arbejde med enten religion eller oldtidskundskab (som sagt begge på c-niveau). 

Mit spørgsmål er: Har i nogle forslag til, hvilke fag jeg kunne knytte til enten religion eller oldtidskundskab, og hvilket udgangspunkt jeg skulle have med mit arbejde?

 

Mvh

 

Michael 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2013 af Gulle17 (Slettet)

Det er sjovt, for jeg havde overvejet noget lignende :-)

Jeg ville gerne arbejde med eksistentialismen og kristendommen. Eksistentialismen mener jo (overordnet set) noget om, at mennesket selv må tage nogle valg, for at skabe de værdier, individet finder rigtigt og dermed individets "gode liv", hvor kristendommen så af sige har nogle "faste rammer"

Jeg er dog ikke kommet længere med et udkast til problemformulering eller problemstillinger (modtager hjertens gerne inspiration!! eller folks synspunkt til min ide, da jeg er i tvivl om det bliver for bredt).
Men umiddelbart ville jeg koble religion sammen med dansk (og fokusere på Kierkgaards værker) eller tysk (og fokusere på Nietzsche og hans værker) :-)


Svar #2
31. januar 2013 af michaelvahl (Slettet)

Hej, 

Tak for svaret. 
Men er religion og dansk ikke inden for samme fakultet - altså humaniora? 

Mvh

Michael Vahl


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2013 af Gulle17 (Slettet)

Det må godt være på samma fakultet, hvis bare metoderne er anderledes =)
Men mine lærere frarådte mig det også, da metoderne vil komme for tæt på hinanden :p

Så du kunne evt. tage religion og historie og fokusere på Nietzsche i et historisk perspektiv, eller samme med kierkgaard med dansk og historie d: ved ikke med metoder, men kunne være :-)


Skriv et svar til: AT 2013 - valg af fag indenfor "Det frie valg"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.