Matematik

addition af 3 binære tal.

30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Sidder her og fumler lidt med et additions problem..

Har disse binære tal som skal lægges sammen

101111000

010111110

010111101

Jeg er kommet så langt. 

            1

101111000

010111110

010111101

             ?011             

 

Kan se at 1+1+1+1 = 1, men kan ikke se hvorfor i mit hoved skulle det give nul, da 1+1 danner par og giver 10, hvilket gør at der ligges 1+1 på 16-er rækken.. og fordi der så er intet tilbage vil det i mit hoved være mest logisk at sige  1+1+1+1 = 0?.. men hvorfor ikke?     


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af mathon

 

               1+1+1+1 = 100


Svar #2
30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ja.. det er jeg ved jeg.. men ved ikke hvordan jeg får det 1 ned i min udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af mathon

 

                                  

                           101111000

                             10111110

                      +     10111101

                         1011110011          

     

                 

           


Svar #4
30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

1011000011 virker for mig også det logiske men det ikke det som står i min bog.. ?

 

Udregningen 

http://snag.gy/oCGnY.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2013 af mette48 (Slettet)

#4 jeg forstår ikke hvad du mener

du skriver at 1011000011 også virker logisk, men der er ikke det der står i din bog.

hvorfor også, når du er den eneste der har fået det resultat?

Resultatet i #3 er 1011110011


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2013 af mette48 (Slettet)

      Læg først de 2 tal sammen og læg derefter det 3. tal til det er nok lidt mere overskueligt end at lægge alle tal sammen samtidig.

Jeg er enig med #3 om resultatet


Svar #7
30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

ahh.. ja fik ikke lige set ordentlig efter.. 


Svar #8
30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ahh.. hvor dog hader det her.. 

grunden til begge ikke giver det samme er jo fordi jeg har angivet de forkerte binære tal..

Beklager...

 

tallene er 

10111110+10001101+101111000 = 1011000011

 


 


Svar #9
30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ahh.. der nok heller ikke en fejl i bogen alligevel..

Så kom det alligevel efter 3 timer :)


Skriv et svar til: addition af 3 binære tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.