Matematik

Forkort brøker med bogstaver

30. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

Jeg har lige denne lille opgave der lyder sådan: 6*x^17*y^(12))/(2*x^16*y^10

Jeg fik svaret til at give:  3x*y^2, ville egentlig høre om det er et rigtigt svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Hviken fremgangsmåde har du brugt til at regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af nielsenHTX

#2 man bruger at xm/xn=xm-n  

6*x^17*y^(12)/(2*x^16*y^10)=3xy2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter potensregneregler: an · am = an+m   og a-n = 1/an . Derfor er

6·x17·y12 / (2·x16·y10) = (6/2)·x17-16·y12-10 = 3·x·y2


Skriv et svar til: Forkort brøker med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.