Matematik
a*c=-1 VINKELRET!!!
29. september 2005 af
Poler (Slettet)
Hej.. jeg har linien Y=4x-4
Jeg skal nu finde ligningen for linien som står vinkelret på denne.....
Så tænker jeg på formelen: a*c=-1, dermed c=-1/4, c=-0,25...
a=-0,25x.......
Så har jeg jo "a" af den nye linie.... men hvordan finder jeg "b"????
Jeg skal nu finde ligningen for linien som står vinkelret på denne.....
Så tænker jeg på formelen: a*c=-1, dermed c=-1/4, c=-0,25...
a=-0,25x.......
Så har jeg jo "a" af den nye linie.... men hvordan finder jeg "b"????
Svar #1
29. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis du ikke får oplyst et punkt på den nye linje, kan du ikke gøre mere. Der findes jo uendelig mange linjer som står vinkelret på y=4x-4.
Svar #2
29. september 2005 af allan_sim
#0. Du må have fået oplyst et punkt, som linjen skal gå igennem. Der er jo masser af linjer, der står vinkelret på en given linje.
Sæt dette punkt ind for at finde b.
Sæt dette punkt ind for at finde b.
Svar #3
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Der er jo uendeligt mange linjer, der står vinkelret på linjen med ligningen y = 4x-4, så du bliver nøst til blot at angive konstantleddet som en ubekendt.
Skriv et svar til: a*c=-1 VINKELRET!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
