Matematik

Statistik - estimator

31. januar 2013 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg er blevet stillet følgende opgave:

Let Y1, Y2, ..., Yn denote a random sample from the probability density function

f(y l θ) = (θ+1)θ    if 0 < y < 1; θ > -1

f(y l θ) = 0 elsewhere.

Find an estimator for θ by the method of moments.

 

Jeg indtil videre kommet frem til, at jeg skal finde E[Y] for at kunne bestemme θ.

Jeg skal bruge μ1' = m1', og derefter løse for θ

Men her fra kan jeg ikke komme videre.

 

Kan I hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af jnl123

 

E[Y] = ∫01 y·f(y) dy


Svar #2
31. januar 2013 af anja00 (Slettet)

Okay, tak! men hvordan finder jeg så m1'? så jeg kan isolere for θ?


Skriv et svar til: Statistik - estimator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.