Matematik

8.156 (opgave 6)

01. februar 2013 af anholt0309 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = x3 - 3x2 - 9x. 

Bestem x, så f'(x)=0, og bestem monotoniforholdene for f

Nogen, der kan hjælpe? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

 

                differentier
                                         x3 - 3x2 - 9x


Svar #2
01. februar 2013 af anholt0309 (Slettet)

f '(x) = 3x2 - 6x - 9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af SuneChr

Find  f '(x) og løs ligningen  f '(x) = 0  (som har to løsninger, da diskriminanten er positiv).

Bestem intervallerne, hvor f ' < 0 og hvor f ' > 0 .

Lav en monotonilinje:

f '(x)             fortegn            0           fortegn                    0                 fortegn

------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------→

x                                        rod1                                     rod2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2013 af mathon

  
                        f '(x) = 3x2 - 6x - 9

løs så
                        f '(xo) = 0 = 3xo2 - 6xo - 9             for at finde grænserne mellem monotoniintervallerne
                       

                        find dernæst fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller,
                        som er indikator for f-grafens monotoni

                        oversigten sikres ved anvendelse af en monotonilinje som anvist i #3


Svar #5
01. februar 2013 af anholt0309 (Slettet)

Tak for hjælpen, folkens! :)


Skriv et svar til: 8.156 (opgave 6)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.