Matematik

Sinus relationer, samt brøker

01. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Hej

Sinusreationen

Sin A    =   Sin B

   a               b

 

For at finde Sin B:

Sin A * b= Sin B

    a

 

Men hvordan finder man b?

Hvordan i al verden, flytter Sin B over på den anden side af lighedstegnet, så man isolere b?

 

Tak På Forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ud fra sinusrelationerne

sin(A) / a = sin(B) / b

får man en ligning for de omvendte brøker

a / sin(A) = b / sin(B) ,

hvoraf det måske er lettere at isolere b

b = a · sin(B) / sin(A) .

Bemærk i øvrigt, at de trigonometriske funktioner sin() og cos() skrives med lille begyndelsesbogstav.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2013 af mathon

                                            b            a
                                        -------  =  -------
                                        sin(B)     sin(A)


                                                 a•sin(B
                                          b =  ---------
                                                  sin(A)


Skriv et svar til: Sinus relationer, samt brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.