Kemi

Calciumhydroxids opløselighedsprodukt

02. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

hvorfor skal en Ca(OH)2 - opløsning filtreres, inden man titrerer med HCl?  Forsøget handler om at bestemme Ca(OH)2's opløselighedsprodukt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2013 af mathon

    
               ...så hindrer man usynlig Ca(OH)2 (s) i at slippe med i titranden


Svar #2
02. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

 .. og hvorfor må det ikke slippe ned i titranden? Hvad sker der hvis Ca(OH)2 slipper der ned?


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. februar 2013 af mathon

                           det er kun er en mættet opløsning Ca(OH)2, der skal titreres og ikke Ca(OH)2 (s)

                           da du ellers får en ikke defineret blanding af opløselighedsproduktet og noget
                           ikke defineret

             


Svar #4
02. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

kan man sige, at hvis det faste stof Ca(OH)2 ikke blev fjernet, ville det ekstra OH- reagere med syren, så man titrerer med for meget HCl som giver en overmættet opløsning, da Y > K, og man kan derfor ikke finde opløselighedsproduktet.. .?


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. februar 2013 af mathon

                       Ja


Svar #6
02. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

YES! :D

hils fra mor


Svar #7
02. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

hvorfor bruger man Bromthymolblåt som indikator i dette forsøg?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
02. februar 2013 af mathon

        undersøg selv Bromthymolblåts omslagsområde


Svar #9
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

uddybning til #4

 

Hvorfor var det, at hvis man titrerer for meget HCl ned, at det giver en overmættet opløsning?

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. februar 2013 af mathon

Opløsningen filtreres for at sikre, at der ikke kommer for øjet usynlige faste partikler af Ca(OH)2 (s)
med i titranden.

Først da kan titreringen begynde med tilsætning af HCl (aq) som titrator
i overensstemmelse informationen i #3.

 


Svar #11
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Kan du ikke forklare mig, hvad der ville ske, hvis der altså kom noget Ca(OH)2 ned i titranden? Man ville titrere for meget syre og Y > Ksp .. men hvorfor er det, at for meget syre giver Y > Ksp  ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. februar 2013 af mathon

 

                                                                   Ca(OH)2 (s)   <--->   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)

   når der tilsættes
   HCl (aq) til den
   overmættede opløsning
   vil der - så længde der stadig
   resterer Ca(OH)2 (s) - være
   OH- (aq)  at neutralisere med
   titrator

 

   frem for
   hvis den
   filtrerede Ca(OH)2-opløsning
   titreres
   kun de i opløsning værende
   OH- (aq) bliver neutraliserede,
   hvorved der anvendes et
   mindre antal mol HCl (aq)

                                                                 


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. februar 2013 af mathon

 

                                                         n(Ca(OH)2 (aq))  = 2 • n(HCl (aq))

 

                                                         [Ca2+ (aq)] • [OH- (aq)]2 = Ksp = 3,1·10-5 M3

                                                        


Svar #14
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

jeg kan stadig ikke se, hvorfor det medfører at Y > Ksp  ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. februar 2013 af mathon

 

               [OH- (aq)] er jo beregnet ud fra
                                                                            [OH- (aq)] = Vs • cs       hvor syren er HCl (aq)

hvis
           Vs anvendes for stor, beregnes [OH- (aq)] for stor

og dermed
                                                                            [Ca2+ (aq)] • [OH- (aq)]2 > Ksp


Svar #16
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Nååår.. de to ting har ikke noget med hinanden at gøre :) (tror jeg)


kan det passe, at hvis man ikke fjerner Ca(OH)2, så får man en overmættet opløsning (Y > Ksp) ?

 og da blandingen er overmættet vil man titrere for meget HCl ned i titranden ? (Men hvad så?)

 

så ikke #15


Svar #17
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#15

du mener vel

n = n( OH- ) = n ( H3O+

[ OH- ] = n / V(Ca(OH)2)

 

og da n( OH- ) = n ( H3O+ ), så vil en ekstra volumen af HCl medføre, at man får en for stor koncentration af OH-, som betyder, at Y > Ksp

??

 

 


Svar #18
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

?


Svar #19
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

[OH- ]  kan da ikke være lig   Vs • cs ?

jeg beregende det som i #17


Svar #20
18. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#15

       skal det ikke rettes til   [OH- ] = ( Vs • cs ) / V?

       hvis det skal det, så har jeg forstået det hele

       og jeg takker mange gange for din hjælp :=)


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.