Matematik

Reducering af ligninger og kvadrat i cirkel

03. februar 2013 af 12345abcd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har nogle problemer med nogle regnestykker i en aflevring, og vil høre om der er nogen der kan hjæpe mig med dem?

 

Første opgave:

Reducer følgende udtryk mest muligt – uden hjælpemidler:
a) (a-b)·(a+2b)

 

b) a-b(a+2b)+a(b-1)

 

c) (x·y+x^2)/(x·y)

 

Anden opgave:

Hvad er arealet af det største kvadrat der kan ligge indeni en cirkel med diameter på 6? Lav en skitse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af LubDub (Slettet)

a.

    (a - b) • (a + 2b)

    = a2 + 2ab - ab - 2b2

    = a2 - ab - 2b2

 

b.

   a - b • (a + 2b) + a • (b - 1)

   = a - ab - 2b2 + ab - a

   = -2b2

 

c.

    (x • y + x2) / (x • y)

    = 1 + x2 / (x • y)

    = 1 + x / y

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af SuneChr

Del 2)

Diagonalen i kvadratet er = diameteren i cirklen.

Benyt så             diagonalen = (siden i kvadratet)·√2     (Pythagoras).


Skriv et svar til: Reducering af ligninger og kvadrat i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.