Fysik

Omregning***

03. februar 2013 af stinedenseje (Slettet)

1,755531*10-14 hvordan omregnes det til attogram??


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af ChemistryIsKey

1 g = 1 * 1018 ag

Altså

     (1.755531 * 10-14 g) * 1018 ag / g = 17555.31 ag


Svar #2
03. februar 2013 af stinedenseje (Slettet)

okay. Så er mine udregninger forkerte. Kan du evt. hjælpe med dem???


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2013 af mathon

 

 1,755531·10-14 g  = (1,755531•104) (10-4·10-14) g = 1,755531•10410-18 g = 1,755531•104 ag


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det opgivne tal har slet ingen enhed. Man aner ikke, om der menes ton, kg, solmasser eller noget helt fjerde. Under antagelsen, at der menes 1,755531*10-14 g, er udregningerne i #1 og #3 korrekte.


Svar #5
04. februar 2013 af stinedenseje (Slettet)

Opgaven lyder: 

Aktiviteten fra radon i luften i kælderrum må af sundhedsmæssige grunde højst være 100 Bq/m^3. 

Atommassen for 222Rn kan sættes til 222 u. 

- Bestem massen af den mængde 222Rn, der højst må være i 1,0 m^3 af luften i rummet. 

Beregning på 1 m^3 kælderluft: 

T½ = 3,82 døgn = 330048 s 

(1/k) = T½ / ln 2 = (330048 s) / ln 2 = 476159 s 

A = k * N 

N = (1/k) * A 

N = (476159 s) * (100 s^-1) = 4,76159 * 10^7 

HVAD GØR JEG HEREFTER???


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2013 af mathon


Svar #7
05. februar 2013 af stinedenseje (Slettet)

Behøver ikke mere hjælp! Tak for besvarelse på denne tråd m.m.

Forsat go' dag :)


Skriv et svar til: Omregning***

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.