Kemi

aktuel stofmængdekoncentration?

03. februar 2013 af kaar77 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen

jeg sidder fast med midt i en opgave, da der er en delopgave jeg ikke kan gennemskue lige nu. 

Opgave 1.
100mL AgNO3 0,12M blandes med 150mL 0,10M CaCl2.

a) Beregn massen af dannet bundfald (AgCl)  (er lavet, har fået 1,7 g AgCl)
b) Beregn [NO3-] og [Ca2+] efter sammenblandingen
c) Det procentiske udbytte er på 73,7%. Beregn det praktiske udbytte af bundfaldet

___________________________________________________________________________________

jeg har lavet reaktionsskemaet: 

                2AgNO3 (aq) + CaCl2 (aq) → 2AgCl (s) + Ca(NO3)2 (aq)

_______________________________________________________________________________________

lige nu sidder jeg fast ved delopgave b, da jeg ikke i mit hoved kan få det til at give mening.

Nogle der har et hint eller en god ide til hvordan jeg lige skal gribe det an?

 

Tak på forhånd


Svar #1
03. februar 2013 af kaar77 (Slettet)

det der forvirre mig, tror jeg, er at det er et sammensat stof, jeg skal finde to aktuelle stofmængdekoncentrationer af ???


Svar #2
03. februar 2013 af kaar77 (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe med et hint?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2013 af mathon

 

   før fældning
                               AgNO3:
                                                n = (0,100 L) • (0,12 mol/L) = 0,012 mol indeholdende 0,012 mol NO3-


                               CaCl2:
                                                n = (0,150 L) • (0,10 mol/L) = 0,012 mol indeholdende 0,015 mol Ca2+

   efter fældning
   med fællesvolumen 250 mL

                                               [NO3-] = (0,012 mol) / (0,250 L) = 0,048 M

                                               [Ca2+-] = (0,015 mol) / (0,250 L) = 0,060 M
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2013 af kivo (Slettet)

Kaar77 

Jeg sidder og bøvler en hel masse med den samme aflevering. Har du lavet den? For jeg kunne virkelig godt bruge et par hints! Forstår ikke hvordan du har løst delopgave a.


Skriv et svar til: aktuel stofmængdekoncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.