Fysik

Serie - og parallelforbindelser

03. februar 2013 af HasanCihanYukcu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er formlerne for serie forbindelser og hvad er formlen for parallel forbindelse(hvis der er en formel), og hvad kunne teorien for dette forsøg være?

 

mvh Hasan Tamer


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af mathon

 

     serie 
                                   U = U1 + U2

                                   Rs • I = R1 • I + R2 • I

                                   Rs = R1 + R2

 

    parallelt
                                   I = I1 + I2

                                   U/Rp = U /R1 + U/R2

                                   1/Rp = 1/R1 + 1/R2

                                           R1 • R2
                                   Rp = ---------
                                           R1 + R2

 

som kan udvides til flere resistanser

     serie
                                   Rs = R1 + R2 + .............+ Rn

 

    parallelt
                                   1/Rp = 1/R1 + 1/R2 + ................. + 1/Rn

 

 

                                 


Svar #2
03. februar 2013 af HasanCihanYukcu (Slettet)

Tak mester :D

 


Skriv et svar til: Serie - og parallelforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.