Matematik

ligningerne er svære!!

04. februar 2013 af bObbiMe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

løs ligningen ...

 

2(x-3)=3(x+1)

 

jeg forstår den SLET ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af ChemistryIsKey

     2 * (x - 3) = 3 * (x + 1)     HUSK at der står GANGE mellem tallene og parenteserne, og du altså skal gange talet ind

     2 * x + 2 * (-3) = 3 * x + 3 * 1

     2x - 6 = 3x + 3

     2x - 2x - 6 = 3x - 2x + 3

     -6 = x + 3

     -6 - 3 = x + 3 - 3

     -9 = x

_____________________________

Når du skal gange ind i parenteser, kan du belejligt følge reglen:

     a(b + c) = a * (b + c) = a * b + a * c = ab + ac

eller

     a(b - c) = a * (b - c) = a * b + a * (-c) = ab - ac

HUSK i nedenstående, at der er negativt fortegn foran c.


Skriv et svar til: ligningerne er svære!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.