Matematik

Find x i ligning

04. februar 2013 af MANUELLE (Slettet) - Niveau: C-niveau

5003*1,085x = 37562 * 1,021x

Hejsa hvordan er det nu jeg finder x i ovenstående ligning 
er gået helt i stå... pls hjælp I må gerne forklare det med pædagogisk sprog så jeg også forstår det :)

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tag log() på hver side og isoler x.


Svar #2
04. februar 2013 af MANUELLE (Slettet)

hvordan gør man det ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at benytte de grundlæggende regneregler for logaritmer:

log(a·b) = log(a) + log(b) , og

log(ax) = x·log(a) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den korte løsning isolerer man led med x på venstre side

1,085x / 1,021x = 37562 / 5003 , dvs.

(1,085/1,021)x = 37562 / 5003 ,

hvorefter man tager log() på hver side

x = log(37562/5003) / log(1,085/1,021)


Skriv et svar til: Find x i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.