Matematik

Reducere udtrykkene?

05. februar 2013 af anthons (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, er der nogle som kan hjælpe med med disse to matematik opgaver ? jeg skal lave dem færdig til i morgen... jeg kan ikke rigtig gennemskue dem

 

7 (3x - 4)2- (3x + 2)(3x - 2) + 3(4x + 3)

8) (4x - 5)2 + (x + 1)2

 

Håber virkelig i kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af NejTilSvampe

(a+b)(a-b) = a^2 - b^2

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2013 af SuneChr

     Regneregler:     (ax - b)2 = a2x2 + b2 - 2abx

                                  (-1)·(ax + b)(ax - b) = (- 1)·(a2x2 - b2)

                                  


Svar #3
05. februar 2013 af anthons (Slettet)

nogle der kan uddybe det bedre ? men tak for svarene :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2013 af mathon

 

               (3x - 4)2                    er lige til anvendelse af          (a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

               (3x + 2)(3x - 2)         er lige til anvendelse af          (a+b)(a-b) = a2 - b2

 

 

.................

      Kunne der være en fremtidsværdi i, at du fik lært folkeskolens kvadratsætninger,
      som er særdeles opgaverelevante?


Svar #5
05. februar 2013 af anthons (Slettet)

hvad så med 8 ??

 

har først begyndt at lærer kvadratsætningerne nu i 1.g, min matematik lærer kom aldrig ind på det i folkeskolen

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2013 af mathon

              (4x - 5)2                    er lige til anvendelse af          (a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

              (x + 1)2                     er lige til anvendelse af          (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #7
05. februar 2013 af anthons (Slettet)

Hvordan ville du så skrive dem op ?

 

for så kan jeg godt selv regne dem ?

kan skrive svaret jeg får det til, så tjekker jeg med Ti-Nspire bagefter om det er rigtig. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. februar 2013 af mathon

 

                      (3x - 4)2                     -      (3x + 2)(3x - 2)      +      3(4x + 3)

                      (9x2 + 16 - 24x)      -           (9x2 - 4)           +      (12x + 9)

                      9x2 + 16 - 24x  -  9x2 + 4 + 12x + 9  =  29  - 12x


Svar #9
05. februar 2013 af anthons (Slettet)

jaa det er rigtig, tusind tak !! :) men hvordan får du 24x ? kan godt se at du har ganget ind i partenserne med de andre og ganget over.

 

ikke for at skulle bruge din tid, men hvordan vile du så skrive opgave 8 op ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2013 af lucillepostej (Slettet)

Tag de to udtryk hver for sig:

 

(4x - 5)2

(x + 1)2

Brug kvadratsætningerne, som beskrevet i Svar #6: 

 

(4x - 5)= 16x2 + 25 - 2*4x*5 = 16x2 + 25 - 40x

og

(x + 1)= x2 + 1 + 2*x*1 = x2 + 1 + 2x

sæt nu det hele sammen: 

(4x - 5)2 + (x + 1)2= (16x2 + 25 - 40x) + (x2 + 1 + 2x) = 

fortsæt nu selv...


Svar #11
05. februar 2013 af anthons (Slettet)

mange tak det hjælp rigtig meget :)


Skriv et svar til: Reducere udtrykkene?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.