Kemi

Koncentration af syre

05. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

Hvorfor skal cs > 10-6 M for at man kan avende formlen

   pH = -logcs  ?  ( gælder for en monohydron, stærk syre)

 

Det har noget med vands autohydronolyse at gøre, men jeg er ikke helt med.


Svar #1
05. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

bump


Svar #2
05. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Et tilsvarende spørgsmål har jeg basens formelle koncentration

 

           for      cb > 10-6 M         :     pOH = -log([α·cb])


Hvorfor skal cb være større end  10-6 M for at jeg kan bruge pOH = -log([α·cb])  ?

   


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. februar 2013 af mathon

fordi ved lav syrekoncentration af en stærk syre
spiller vandets autohydronolyse ind.

I en cs molær opløsning af en stærk, monohydron syre
er
         for cs > 10-6 M      [H3O+] = cs

         for cs < 10-8 M      [H3O+] = 10-7      
 

         for 10-8 M < cs < 10-6 M kan [H3O+] beregnes

                                           

                      [ H3O+ ] = cs + [ OH- ]   da vandets autohydronolyse giver lige så mange H3O+ som OH-

       dvs
                     [ H3O+ ] [ OH- ] =  [ H3O+ ] • ( [ H3O+ ] - cs) = 10-14 M2      hvoraf [ H3O+ ] kan beregnes

  for cs = 10-7 M fiås

                                         solve(x*(x-10^-7)=10^-14,x) | >0        med x = [ H3O+ ]

                                                       x = 1,62·10-7 = [ H3O+ ]

                                                       pH = -log(1,62·10-7) = 6,8

                                               
  

                            
                     

 

 


Svar #4
06. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

tak

 

når man ikke nævner en temperatur, går man så ud fra, at temperaturen er 25oC?


Skriv et svar til: Koncentration af syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.