Matematik

Differentialregning

05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Er denne opgave korrekt?

Jeg har vedhæftet en fil

 

 

 

 

På forhånd tak :-)!

Vedhæftet fil: Differentialregning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har kun vist, at f(x) har et lokalt ekstremum ved x = 2, når a = 1. Det er ikke vist, at der er tale om et lokalt minimum. Man bør også forklare, hvad der foregår, hvorfor man løser en bestemt ligning, osv.


Svar #2
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af, at finde det andet nulpunkt. Det er så forvirrende det a, som er i f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Da polynomiet f '(x) = 3ax2 -4x -4 for a = 1 bliver til f '(x) = 3x2 -4x -4, skulle det da være ligetil at finde den anden rod.


Svar #4
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

hedder den så 3x(x-4) - 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, hvor kommer det fra?

Løs 2.-gradsligningen 3x2 -4x -4 = 0 . Beregn diskriminant d, og beregn de to rødder. Den ene rod, x = 2, er allerede kendt.


Svar #6
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

f.eks. I denne opgave har jeg fundet nulpunkterne på denne måde;

g’(x) = 3/3x2 – 10/2 x + 6

g’(x) = x2 – 5x + 6

g’(x) = 0

x2 – 5x + 6 = 0

x(x – 5) + 6 = 0

x = 3 V x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, men dit udtryk i #4 er forkert. Og jeg forstår ikke, hvad du vil med det skridt i rodbestemmelsen.


Svar #8
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Men min spørgsmål er om, jeg kan gøre det på samme måde, og hvis ja, hvordan skal parenteserne så sættes op?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs #7. Jeg forstår ikke, hvad du vil med det skridt i beregningen af rødderne. Genlæs #5. Beregn diskriminanten, og beregn så rødderne.

Løs 2.-gradsligningen 3x2 -4x -4 = 0 . d = (-4)2 - 4·3·(-4) , x = ...


Svar #10
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu. Jeg vedhæfter lige en fil om 5 min, så kan du se, om jeg har gjort det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Kan du ikke bare beskrive det her i stedet for alle de filer?


Svar #12
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg håber virkelig på, at jeg har lavet det korrekt denne gang.

 

 

Vedhæftet fil:Differentialregning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Men nu har du jo ikke bestemt a, så at f har lokalt minimum for x = 2. Du har bare stiltiende antaget, at a = 1.

Og det er jo en bagvendt fremgangsmåde at du først antager, at a = 1, og så bagefter bestemmer a.

I din tidligere besvarelse havde du bestemt, at funktionen havde lokalt ekstremum for x = 2 , når a = 1. Tilbage var så blot at vise, at der var tale om et lokalt minimum ved at se på fortegnsvariationen for f '(x) omkring x = 2.


Svar #14
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg bestemmer da a, når f har lokaltminimum, når x = 2 med dette nedenunder??

 

Da dette er fundet, er det tid til, at bestemme a, når f har lokalt minimum, når x = 2. Dette gøres ved, at tage f’(2) = 0, og til sidst isoleres a.

 

f’(2) = 3a • 22 – 4 • 2 – 4

f’(2) = 12a – 8 – 4

f’(2) = 12a – 12

12a – 12 = 0

12a – 12 + 12 = 12

12a = 12

a =  12/12

a = 1


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du starter med at finde rødderne i polynomiet 3x2 -4x -4 . Der har du jo allerede indsat a = 1, før du har bestemt hvad a skal være. Det er da en bagvendt fremgangsmåde.


Svar #16
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Nu har jeg prøvet igen. 

Vedhæftet fil:Differentialregning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er stadig forkert at konkludere, at f har lokalt minimum for x = 2, som du gør nederst på side 1. Det er kun vist, at grafen for f har vandret tangent for x = 2.

Fortegnsundersøgelsen for f '(x) med a = 1 omkring x = 2 vil så godtgøre, at der er tale om et lokalt minimum.


Svar #18
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Så hvad skal jeg mere gøre for, at denne opgave er korrekt udført?


Svar #19
05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Vil du ikke prøve, at vise mig konkret hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #20
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Der er givet funktionen f(x) = ax3 -2x2 -4x +3 , og man skal bestemme a, så at f har lokalt minimum for x = 2. Hvis f skal have et lokalt minimum for x = 2, skal der gælde, at f '(2) = 0. Da vi har

f '(x) = 3a·x2 -4x -4 ,

skal der altså gælde, at f '(2) = 3a·22 -4·2 -4 = 12a - 12 = 12·(a-1) = 0 , dvs, at a = 1.

For a = 1 er f '(x) = 3x2 -4x -4 = 3·(x-2)(x + 2/3) , så f '(x) er et 2.-gradspolynomium med rødderne x = 2 og x = -2/3 , hvis graf er en parabel, der vender grenene opad, så det er negativt mellem rødderne og positivt udenfor. Omkring x = 2 har det derfor fortegnsvariationen - 0 + , hvorfor f(x) har lokalt minimum i x = 2.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.