Matematik

Nulpunkt

05. februar 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = ax3 – 2x2 – 4x + 3


f’(x) = 3ax2 – 4x – 4

Hvordan finder jeg nulpunkterne?

Hvordan skal jeg stille parenteserne op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f '(x) = 0 . Det er en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du kan finde nulpunkterne ved løsning af andengradsligningen. Først finder du diskriminanten ved

     d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4 * 3a * (-4) = 16 + 48a

Herefter indsætter du dette i nulpunktsformlen (du må dog antage, at a > -0.33 ellers vil diskriminanten være 0 eller negativ og følgende formel vil derfor ikke gælde)

     x = (-b +- √d) / 2a = (-(-4) +- √(16 + 48a)) / (2 * 3a) = (4 +- √(16 + 48a)) / 6a

Peace :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Gå tilbage til din oprindelige tråd. Det bliver kun mere forvirrende, når du starter en ny tråd om et ufuldstædingt defineret spørgsmål, som er bedre defineret i den oprindelige tråd.


Skriv et svar til: Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.