Matematik

differentialkvotient,

05. februar 2013 af avengers (Slettet)

et spørgsmål

hvordan bestemmes differentialkvotienten, af

k (x) = 2- 25 * 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

k(x) = 2 - (25/x)  ?

Benyt, at 1/x = x-1 og benyt så den almindelige formel (xn)' = n·xn-1 .


Svar #2
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

nej, (1/x) er en brøk,


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, og 25·(1/x) er jo lig med 25/x .


Svar #4
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

jamen hvad er k´ (x),


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Differentier hvert led i funktionen k(x).

k(x) = 2 - 25/x ,

k'(x) = (2)' - (25/x)' = (2)' - 25·(1/x)' = ...

Benyt #1.


Svar #6
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

x-1 = -1x-1-1 = -1x-2,


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er korrekt, hvis du skriver

(x-1)' = -1x-1-1 = -1x-2


Svar #8
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

har jeg regnet rigtigt at

k´ (x) = (2)´ - 25 * -1x-2


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, men det skal jo reduceres færdigt.


Svar #10
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

hvordan reduceres (2)´ med 25,

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal beregne differentialkvotienten af konstanten 2.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2013 af KimT.T. (Slettet)

#8
Benyt at 
k' = 0  , hvor k er en konstant.


Skriv et svar til: differentialkvotient,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.