Matematik

8.106 (Opgave 12)

05. februar 2013 af anholt0309 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med følgende opgave:


Ved en bestemt infektion er antallet af bakterier hos en inficeret person givet ved funktionen
M(t) = 3,2 · 105 + 7,8 · 105 · e0,154t, hvor M er antallet af bakterier, og t er tiden (målt i timer).

a) Bestem M(18), og beskriv, hvad dette tal fortæller om udviklingen i antallet af bakterier.

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen M(t), og indsæt t = 18 i forskriften for M'(t) .


Svar #2
05. februar 2013 af anholt0309 (Slettet)

Jeg er ikke så god til at differentiere. Kan du hjælpe mig med det også? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er tale om en funktion af formen

M(t) = a + b·ekt .

Den bør du være i stand til at differentiere.


Skriv et svar til: 8.106 (Opgave 12)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.