Matematik

f(x),

05. februar 2013 af avengers (Slettet)

,et udtryk lyder

f (x) = 5x + 3x2

hvad er differentialkvotiente,n ,


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier hvert led. Det er samme type opgave, som du har regnet i andre tråde her.

Benyt den samme generelle formel, som du fik i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1301125#1301130


Svar #2
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

f ´(x) = 5 - 6x,

er dette da differentialkvoitiente,n,


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Der skal ikke skiftes fortegn på det sidste led.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2013 af KimT.T. (Slettet)

Benyt
f(x) = k * xn 
f '(x) = k * (xn)' = k * n * xn-1  


Svar #5
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

 jeg har differentieret udtrykket,

 det sidste led, hvad menes det ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Funktionen består af 2 led. Du har ændret fortegnet på det sidste led. Jeg gør opmærksom på, at der ikke skal skiftes fortegn.


Svar #7
05. februar 2013 af avengers (Slettet)

jeg beklager,

jeg havde skrevet udtrykket i #1 forker,t det rigtige udtryk i opgaven er f (x) = 5x - 3x2,


Skriv et svar til: f(x),

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.