Matematik

Population

06. februar 2013 af Yusuf123 (Slettet)

Om en bestemt population gælder, at der til en bestemt tidspunkt er 45000 indiver i populationen. Endivere gælder, at populationen vokser med 2,4 % pr. år.

a) Opskriv en funktion, der beskriver sammenhængden mellem tiden (målt i år)og antallet af individer i populationen

b) Bestem fordoblingskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af aaaaaaaaaaaaaaaaa (Slettet)

a)

Du skal her tænke på, hvilke oplysninger du allerede har fået. 

45000 individe

stiger med 2,4 % hvert år --> *1.024

Ud fra dette skulle du gerne kunne skabe en funktion.

b)

For at beregne b, skal du igen tænke på de 45000.

(Fordoblingskonstanten, T2, for en voksende eksponentiel udvikling er den x-tilvækst, der giver en fordobling af y-værdien.)


Svar #2
06. februar 2013 af Yusuf123 (Slettet)

Kan du ikk give mig svaret. FORSTÅR DET IKKE HELT .. pLZZZ


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af aaaaaaaaaaaaaaaaa (Slettet)

a)

45000=individer*1.024år

de 1.024 kommer af at det en voksende eksponentiel funktion, så man siger 1+0.024

b)

her findes der to metoder til at udregne fordoblingskonstanten:

bruger 90000, det der er det dobbelte antal af individer-->fordobling.

1) brug denne formel

Fordoblingskonstanten=log(2)/log(a)
=log(2)/log(1.024)
=29,2263....

2) 

eller hvis du ikke har lært denne formel, så kan du bruge et matematikprogram, hvor du får programmet til at solve.

solve(90000=45000*1.024år,år)

Håber det kunne hjælpe :)

Du kan evt. lave begge, og hvis at de giver det samme. prøb evt. at sætte de 29.2263... ind på år's plads i 2)


Skriv et svar til: Population

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.