Matematik

hjælp til insættelse af: pr antagelse, Tvs og andet

06. februar 2013 af 4pandaer (Slettet)

hej sidder med det her bevis og kan ikke finde ud af når det er pr antagelse, Tvs eller bare noget andet
Evt. skriv hvis jeg har lavet noget forkert

Induktionsbeviset
Bevis summen af de n første ulige naturlige tal 
sætning. q(n): 1+3+5….+(2n-1)=n^2

induktionsstart

vise at q(3) er sand
1+3…+(2*3-1)=3^2
9=9

skridtet

vi antager at q(n) er sand
nu skal jeg vise at q(n+1) er sand

Skal vise                                               
1+3+5..+(2n-1) +(2(n+1)-1)=(n+1)^2
<=> pr antagelse                
1+3+5..+(2n-1)+(2(n+1)-1)=n^2+(2(n+1)-1)
<=>
1+3+5..+(2n-1)+(2(n+1)-1)=n^2+2n+2-1
<=>
1+3+5..+(2n-1)+(2(n+1)-1)=n^2+2n+1
<=>
1+3+5..+(2n-1)+(2(n+1)-1)=(n+1)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man antager, at q(n) er sand, dvs

1+3+5….+(2n-1) = n2 .

Heraf får man så ved addere det næste led i summen:

1+3+5….+(2n-1) + (2n+1) = n2 + (2n+1) = (n+1)2 ,

dvs q(n+1) er sand, hvis q(n) er sand.


Skriv et svar til: hjælp til insættelse af: pr antagelse, Tvs og andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.