Matematik

tallets kvadrat?

07. februar 2013 af Snaps12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen :)

Har lige en matematik aflevering, hvor jeg ikke lige forstår den ene opgave:

Hvilke tal opfylder, at når man fra tallets kvadrat trækker tallet, får man 90?

 

på forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af SuneChr

n2 - n = 90


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2013 af PhilipNielsen (Slettet)

Ja, f.eks 3- 3 = 6

Det er i bund og grund meget simpelt


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af PhilipNielsen (Slettet)

og resultatet er forresten 10

 

10= 100

102 - 10 = 100 - 10 = 90


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er to løsninger til ligningen. Tal kan også være negative.

n2 -n -90 = 0

(n+9)·(n-10) = 0


Skriv et svar til: tallets kvadrat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.