Matematik

pythagoras andengradsligning

07. februar 2013 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej.

Jeg skal beregne den modstående side i en retvinklet trekant. Problemet er, at jeg heller ikke kender den hosliggende side. Kun hypotenusen som er 10.

Dette kan løses ved en andengradsligning, men hvordan?? Hvordan skal jeg opstille den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Hvad mener du med "den modstående side?" Modstående til en vinkel? Og hvorfor ligger opgaven under A-niveau?

løs den evt. udtrykt ved variable.

a2 + b2 = 100   =>   a = √(100-b2)

... eller sinA = a/c   =>   a = sinA * c


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2013 af mathon

    
                     Du må have en vinkel, højde- eller areal-oplysning


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af PeterValberg

Kunne det tænkes, at der er tale om en ligebenet retvinklet trekant, hvor kateterne har samme længde ?

c2 = a2 + b2     (hvor a = b)
c2 = 2a2
102 = 2a2
a2 = 50
a = b = √50

den negative løsning er forkastet, da det er en sidelængde, der efterspørges

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af papas (Slettet)

eller er kateterne hele tal?  For så er det kun 6 og 8 der duer


Skriv et svar til: pythagoras andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.