Matematik

Ole: Matematik opgave. Ligningen mangler

07. februar 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ole spørger sin monster om hvor gammel hun er: Hun svarer. "For 6 år siden var jeg 10 gange så gammel som dig, men nu er jeg kun 4 gange så gammel.
Hvor gammel er Ole?
 

Sporgsmålet er, Hvordan kan jeg lave en ligning og konkludere at Ole er 9 år. Jeg tror at det er andengradsligning.
Hjælp, Hjælp
 

(Det er klar at hun var dengang 30 år og Ole var 3 år. Her er Oles monster 10 gange ældre end Ole.)

(6 år senere bliver hun 36 og Ole bliver 9. Her er hun kun 4 gange ældre end Ole.)

Med venlig hilsen. Nick


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af papas (Slettet)

sin monster?

 

y-6 = 10*(x-6)

y=4x                       dermed 4x-6=10*(x-6) og x=9


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forhåbentlig er Oles moster ikke et monster.

Lad Oles alder nu være x .

For 6 år siden var Oles alder (x - 6), og hans mosters alder var 10·(x - 6) .

Nu er Oles alder x, og hans mosters alder er 10·(x-6) + 6 , som også er lig med 4x . Ligningen for Oles alder x er derfor

10·(x-6) + 6 = 4x


Svar #3
07. februar 2013 af Niko83 (Slettet)

Tak for hjælpen og nu har Ole et moster.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Oles slægtning vil man kalde en moster (= mors søster), og forhåbentlig opfører hun sig ikke som et monster.


Skriv et svar til: Ole: Matematik opgave. Ligningen mangler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.