Matematik

Andengradsligning som er til STOR besvær

08. februar 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har virkelig brug for hjælp med denne her andengradsligning, den driller virkelig meget, men nok mest fordi jeg ikke helt forstår hvad den kraver for at blive løst. 

 

Bestem de værdier for k, der gør at ligningen har netop én løsning

x2 + (k + 3)x + 4k = 0

Jeg ved godt at d = 0 da den har en løsning. 

Jeg ved at for at finde d gør man d = b2 – 4 * a * c

men det k forvirrer mig bare.. 

 

Ville virkelig værdsætte noget hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at man skal bestemme k, så at ligningens diskriminant d bliver lig med 0. Du skal så aflæse koefficienterne a, b og c for denne ligning.

 1·x2    +   (k+3)x    +4k = 0

a·x2   +       b·x      + c = 0

a = 1

b = k+3

c = 4k

Beregn nu d = b2 - 4ac , og løs ligningen d = 0 som en ligning i k.

 


Svar #2
08. februar 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

TAK for dit svar! Det k forvirrer mig dog stadig, jeg har skrevet det op i en ligning, d = (k + 3)2 – 4 * 1 * (4k) jeg ved bare virkelig ikke hvad jeg skal gøre herfra med det k. Kan du hjælpe mig igennem med det?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt opstillet. Løs nu ligningen d = 0 som en ligning i k. Find de værdier af k, for hvilke d = 0, dvs. løs ligningen

(k+3)2 - 4·1·(4k) = 0

Det er nu en 2.-gradsligning i k.


Svar #4
08. februar 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Andengradsligning som er til STOR besvær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.