Fysik

Fysik B om Nyttevirkning af benzin

08. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: C-niveau

Henrik kører en aften fra København til Århus. Turen tager 3,5 timer. Lygterne på bilen omsætter i alt 130 W. Energien til lygterne kommer fra en generator, som trækkes af motoren.
På Henriks bil er generatorens nyttevirkning 78 %.



b. Hvor meget energi skal motoren omsætte til lys under turen?


c. Giv en vurdering af, hvor meget benzin der på turen er brugt til lys.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

b. motoren skal omsætte energien      ( effekt * tid / nyttevirkning )


Svar #2
08. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Tak :*

 

Har du et gæt på c?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Næh, men du kan sikkert google dig til information om benzinmotorer.


Svar #4
09. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Jeg ved:

 

42,7 brand værdi for benzin MJ pr kg.
1 L benzin = 0,7 kg.
42,7*0,7 kg = totalt energi i 1 L benzin.

 

og svaret skulle give omkring de 30 MJ.

 

Men har ingen formel på det?


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan vel så udregne brændværdien af 1 L benzin:

42,7MJ/kg · 0,7kg/L = ..... MJ/L


Svar #6
10. februar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Perfekt. Det var lige det jeg havde brug for! Tak!


Skriv et svar til: Fysik B om Nyttevirkning af benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.