Biologi

Hvordan bindes DNA til mRNA-sekvens?

09. februar 2013 af sarah-KBH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave i biologi, der omhandler DNA-lægemiddelkandidat og dens binding til en bestemt mRNA-sekvens. Har overvejet om det har noget at gøre med, at jeg kan finde den kodende DNA streng ved at udskifte U'erne med T'er, men jeg ved stadig ikke om det er rigtig eller hvordan det binder sig... Håber virkelig der er nogen, der kan hjælpe mig ! 

 

 

En DNA-lægemiddelkandidat med nukleobase-sammensætningen 3’-GUCAAUGACG-5’ virker ved at binde sig til mRNA og derved hæmme produktionen af sygdomsfremkaldende proteiner.

c) Forklar, hvordan DNA-lægemiddelkandidaten kan finde og binde sig til mRNA-sekvensen 5’-AGCUCCAGUUACGUGCGGCAGUUACUGCAUGC-3’.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2013 af exutu (Slettet)

Du er så heldig at have opgivet sekvenserne i den rigtige retning. Derfor skal du bare bruge baseparingsprincippet (G binder C og A binder U).

Altså skal du bare finde en delsekvens i mRNA'et som har den modsatte kompleks: GUCAAUGACG -> CAG.....


Svar #2
09. februar 2013 af sarah-KBH (Slettet)

Når, så kan man nøjes med at svare, at det så vil binde sig til delsekvensen CAGUUACUGC som kan markeres på hele sekvensen: 5’-AGCUCCAGUUACGUGCGGCAGUUACUGCAUGC-3’ ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2013 af exutu (Slettet)

Jeg ville nok sørge for at mit svar indeholdte baseparringsprincippet, og så mangler du stadig en del af spørgsmålet:  Forklar, hvordan DNA-lægemiddelkandidaten kan finde og binde sig til mRNA-sekvensen


Svar #4
09. februar 2013 af sarah-KBH (Slettet)

Ja det er self rigtig. Men mange tak for det! 


Skriv et svar til: Hvordan bindes DNA til mRNA-sekvens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.