Fysik

Fysik - Ellære

10. februar 2013 af Bammm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået stillet en opgave i den vedhæftede fil, jeg har sendt da den giver meget mere mening end hvis jeg skulle forklare den skriftligt. Er der nogen der kender formlerne til at regne det ud? - tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Dok13.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

Find erstatningsmodstanden for de 2 modstande i parallel. Brug dernæst at erstatningsmodstanden sat i serie med den tredje modstand giver nu den samlede modstand i systemet. Brug dette til at finde den sammlede strømstyrke i systemet. Det kan du dernæst bruge til at finde spændningsfaldet over de enkelte modstande.


Svar #2
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Ja, hvis jeg bare vidste hvilken forml det var, da jeg ikke har min bog .. :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2013 af peter lind

De formler skal du altså kunne.

Ohms lov R*I=U

modstander parallelt   1/R = 1/R1+1/R2+ .... 1/Rn

serielt R = R1+R2+.... Rn


Svar #4
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Problemet er faktisk at jeg kender formlerne, det er ikke det problemet er, men kan ikke få det rigtige resultat :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2013 af peter lind

Hvad har du gjort ?. Hvorfra ved du at du ikke har fået det rigtige resultat ?


Svar #6
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Vores lærer har givet os resultaterne, så på den måde kender jeg dem.. :P


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2013 af mathon

 

                                                 (110 Ω) • (120 Ω)
                            R = (22 Ω) + ----------------------
                                                (110 Ω) + (120 Ω)


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. februar 2013 af peter lind

og hvad har du gjort ?


Svar #9
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

har gjort sådan her (1/110+1/120)^-1=57,39+22=79,39 også er jeg bare fast her :)


Svar #10
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

#7


 

                                                 (110 Ω) • (120 Ω)
                            R = (22 Ω) + ----------------------
                                                (110 Ω) + (120 Ω)

men, det er jo ikke det jeg vil regne ud o: ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. februar 2013 af peter lind

#9 Venstre side er god nok; men det er højre side ikke. (1/110+1/120)-1 bliver et enkelt tal nemlig modstanden af parallelforbindelsen. #10 angiver den totale modstand i kredsen


Svar #12
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Ja, men jeg skulle jo finde for hver enkelte modstand og størmstyrke.


Svar #13
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Ja, men jeg skulle jo finde for hver enkelte modstand og størmstyrke.


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. februar 2013 af peter lind

Ja men man skal altså begynde fra en ende af og den eneste mulige måde at få det gjort er at  først finde den samlede modstand i kredsen, dernæst den samlede strøm i kredsen.


Svar #15
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

:#14

Ja men man skal altså begynde fra en ende af og den eneste mulige måde at få det gjort er at  først finde den samlede modstand i kredsen, dernæst den samlede strøm i kredsen.

Var det sådan du kunne vise mig hvordan? så det kunne være jeg forstod det, for jeg er virkelig blank.. s:


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. februar 2013 af peter lind

Find først den samlede modstand i kredsen.

Der er 2 muligheder til det

1. Brug formlen i #7

eller gå  langsomt frem

2a   find erstatningsmodstanden for de 2 modstande , der er sat sammen parallelt Kaldes den modstand Rp gælder der 1/Rp = 1/R1+1/R2

2b Adder den sidste modstand til resultatet og du har den samlede modstand


Brugbart svar (1)

Svar #17
10. februar 2013 af mathon


                        #7 og #8 er identiske


Svar #18
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Her er det jeg har fået det til, men har ikke rigtig fået fat i formlerne jeg har brugt -.- 
U22Ω = 2,5 V, U110Ω = U120Ω = 6,5 V,
           I22Ω = 0,11 A, I110 Ω = 0,059 A, I120 Ω = 0,054 A


Brugbart svar (1)

Svar #19
10. februar 2013 af mathon

 

                         

 

                                                 (110 Ω) • (120 Ω)
                            R = (22 Ω) + ---------------------- = 79,3913 Ω
                                                (110 Ω) + (120 Ω)

    strømstyrken i
    hovedledningen

                                           I = (9 Ω·A) / (79,3913 Ω) = 0,1134 A

    spændingsfaldet
    over de 22 Ω
                                          U = (22 Ω) • (0,1134 A) = 2,494 V

    spændingsfaldet
    over par. forb.
                                          U = (9 V) - (2,494 V) = 6,506 V



 


Svar #20
10. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Jeg forstår nu tusinde tak, :)


Skriv et svar til: Fysik - Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.