Matematik

opstil en ligning for køb af æbler

11. februar 2013 af lenski-xD (Slettet) - Niveau: C-niveau

1 pose æbler koster 35 kr. (deraf koster indpakning 5 kr)
Der er 20 æbler i posen. udregn hvad 1 stk æble koster (X skal ævre styk prisen.

 

opstil ligning..

 

HJÆLP?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Træk prisen for emballagen fra den samlede pris og divider nettoprisen med antallet af æbler. Du kalder det "Videregående"?


Svar #2
11. februar 2013 af lenski-xD (Slettet)

Nej jeg kalder det ikke for videregående?

Har skrevet Niveau C,

 

men jeg læser videregående ja, dog ikke matematik.. :-)

 

Jeg gik udfra det var

 

x= (30+5)/20

 

skulle bare være sikker.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit resultat er ikke korrekt. Genlæs forklaringen i #1.

Samlet pris               = 35kr
Emballage                =   5kr
Netto pris for æbler = ...

Eller som ligning

20x + 5 = 35


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2013 af 123434 (Slettet)

(35kr-5kr)/20=30/20=1,5

2# Ven. Du skal bare trække fra istedet.


Skriv et svar til: opstil en ligning for køb af æbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.