Kemi

Ekstinktionskoefficient - kemi

11. februar 2013 af Mester12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har denne forskrift fra min lineære standardkurve  : y = 48,55x - 0,005 

Er lidt usikker, men når jeg skal bestemme ekstinktionskoefficienten vha. forskrift, er det så hældning på grafen? 

Altså 48,55? 

hvis ja, hvilken enhed har ekstinktionstionskoefficient? 

 

Tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2013 af ChemistryIsKey

Ja det er hældningen af funktionen. Ekstinktionskoefficienten bestemmes (som du sikkert ved og har gjort) ud fra Lambert-Beers lov, altså

     A = εL * [A] * l

Hvis du isolerer ekstinktionskoefficienten i ovenstående formel, får du 

     εL = A / ([A] * l)

Altså absorptionen divideret med koncentrationen af stoffet A gange længden af kuvetten l. Enheden må således blive

     [εL] = 1 / (M · cm) = 1 / (mol/L * cm) = L / (mol * cm)

Såfremt du har målt kuvettens længde i cm og koncentrationen i M(olær) :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2013 af ChemistryIsKey

Hvis du har sat absorptionen A ud af 2.-aksen og produktet af koncentrationen og kuvettens længde ud af 1.-aksen, så er det hældningen på den fremkomne funktion :-)


Svar #3
13. februar 2013 af Mester12 (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Ekstinktionskoefficient - kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.