Kemi

Mængdeberegning

12. februar 2013 af xxnielsxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Jeg skal finde ud af hvor mange gram Barium der kan reagere med 150mL 3.5M Svovlsyre.

Herefter skal jeg beregne volumenet af den udviklede gas når reaktionen foregår ved 50oC og 101 kPa.

Mange tak !

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af ChemistryIsKey

Massen af svovlsyre findes

     n(H2SO4) = c * V = 3.5 M * 0.150 L = 0.525 mol

Da de to stoffer reagerer i forholdet 1:1 kan man ved hjælp af ækvivalente stofmængde skrive

     n(H2SO4) = n(Ba2+) = 0.525 mol

Nu kan massen af barium udregnes ved

     m(Ba2+) = M * n = 137.33 g/mol * 0.525 mol = 72.10 g

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2013 af ChemistryIsKey

Reaktionen er formentlig

                    H2SO4 (aq)    +    BaCl2 (aq)     -->       BaSO4 (s)     +     2 HCl (g)

n                  0.525 mol                                                                           1,05 mol

Nu kan voluminet af denne gas beregnes vha. idealgasloven

      V = (n * R * T) / p = (1.05 mol * 8.31 (L*kPa/K*mol) * 323.15 K) / 101 kPa = 27.9 L


Svar #3
12. februar 2013 af xxnielsxx (Slettet)

Wow! Jeg havde ikke regnet med sådan et udførligt svar, men tak for din tid.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2013 af ChemistryIsKey

Så lidt håber du kunne bruge det/forstå det :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2013 af tobiascp (Slettet)

er der en der kan give mig et fuldgyldigt svar på ovenstående opgave? :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.