Matematik

Reducering

14. februar 2013 af simon199999 (Slettet)

Hejsa, jeg håber virkelig at der er nogen derude som kan hjælpe mig med denne opgave der lyder sådan:

 

 

Vedhæftet fil: studie.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af mathon

     
         folkeskolens potenssætninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2013 af mette48 (Slettet)

[ (3b)2*(2a)2 ] / [ b-2*12a2] =

[ (3b)(3b)(2a)(2a)*b*b ] / [ 12*a*a]                          forkort så meget du kan og gang derefter ud

 

Som #1 også antyder, er det på tide at du får lært regnereglerne for potenser


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_50.docx

Svar #4
14. februar 2013 af simon199999 (Slettet)

Så hvis jeg har forstået rigtigt Mathon, så giver svaret 2*3a=6a?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2013 af mathon

[ (3b)2*(2a)2 ] / [ b-2*12a2]   --->   [ (3b)2*(2a)3 ] / [ b-2*12a2]       selv om det står særdeles småt

                   

                     så giver svaret 23a•b4 = 6ab4


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.