Kemi

2 opgaver

15. februar 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder fast med to opgaver, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

1) Hvor mange ml 0,1000 M NaOH ska bruges for at tiltrere 5,0 mol 0,1000 M HCl?

2) Hvordan finder man det konspoderende stof til f.eks.  [Ar] 4s23d104p?

    Jeg kan simpelthen ikke se logikken i det. 

 

Tak på forhånd og fortsat god aften.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2013 af mathon

1)
      Hvor mange mL 0,1000 M NaOH skal bruges for at titrere 5,0 mL 0,1000 M HCl?

 

            titerligning:

                                              mol base                mol syre
                                        V • (0,1000 M) = (0,005 L) • (0,1000 M)

                                        V = (0,005 L)  = 5 mL


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2013 af mathon

2)

               X [Ar] 4s23d104p?              det ubekendte stof

har ud over Argonstruktur

                                 yderligere                  4s23d104p6  =   (2 + 10 + 6) = 18 elektroner
       hvorfor det
       af protoner har
                                                                     18 (fra Argon) + 18 = 36 protoner

                       dvs
                                         36X        i Det Periodiske System finder du stoffet med atomnummer 36

                                                                 

          

 


Svar #3
15. februar 2013 af Bladlus (Slettet)

Hvor gav det god mening!

Tusind tak!


Skriv et svar til: 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.