Fysik

Fra u til J

16. februar 2013 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan omregner man fra unit til joule?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2013 af FætterGlad (Slettet)

Unit betegner en masse, m.

Joule betegner en energi, E.

 

Du kan omregne med E = mc2

 

Vær dog opmærksom på enhederne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2013 af mathon

pr definition

                                            1 eV = 1,60218·10-19 J

defineret ud fra

                                             E = q • U = e • (1 V) = (1,60218·10-19 C) • (1 J/C) = 1,60218·10-19 J

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2013 af mathon

og
                                       
                                            1 u ≡ 1,49242·10-10 J = 931,494 MeV
 

i overensstemmelse med
                                                       E = m c2


Skriv et svar til: Fra u til J

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.