Matematik

Emne: Parabler

16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt vandoverfladen til x-aksen, og lad kanalen være symmetrisk omkring y-aksen. Så har parabelen rødder i x = -10 og x = 10, og dens toppunkt er i (xT , yT) = (0 ; -6) .

Den har da en forskrift af formen

y = a·(x-10)(x+10)

hvor man benytter toppunktets y-koordinat til at bestemme a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2013 af peter lind

Hvis du ligger et koordinatsystem så x-aksen er parallel med og ligger i overfladen og centrum i midten vil der gælde y(-10) = y(20) = 0 og y(0) = -6


Svar #3
16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

hvad mener du med at man benytter toppunktets y-koordinat til at bestemme a.

 

Forstår ik helt hvordan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

De to rødder giver, at forskriften har formen

y = a·(x-10)(x+10) .

Man udnytter så toppunktet y(0) = -6 til at bestemme a:

-6 = a·(-10)·10


Svar #5
16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Fedt tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er bare ikke så fedt, at du fjerner opgavens spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2013 af SuneChr

Til  MBaza :

Tager jeg fejl, hvis jeg påstår, at spørgsmålet i # 0 blev slettet, fordi du ikke vil kunne efterspores i at have fået hjælp til en opgave, der skal afleveres?

Hvis min påstand er sand, synes jeg, det er unfair, både overfor den/de der har hjulpet og alle andre, som læser med på tråden.

Når et spørgsmål tikker ind, kan man med  < prt sc > tage en skærmkopi, inden # 0 evt. slettes.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Alternativet kan eventuelt være, at man venter med overhovedet at svare første gang, indtil de 10 min er gået efter trådens start.


Skriv et svar til: Emne: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.