Kemi

Protoner

16. februar 2013 af elissa92

Hej.. Håber, jeg kan få lidt hjælp.

Aminosyren methionin eksisterer overvejende som zwitterion ved pH 7. Denne zwitterion dannes
ved at carboxylsyren afleverer sin proton, samtidig med at aminogruppen optager en proton. Derved
dannes en negativt ladet carboxylat gruppe og en positiv ladet ammonium gruppe ved pH 7. Angiv
strukturformlen af methionin ved hhv. pH =1, pH = 7 og pH =11

Altså min lærer har forklaret mig, at ved de forskellige pH-værdier, ser det således ud:

pH 1:  H3N+  og COOH

pH 7: H3N+  og COO-

pH 11:  H2N-  og COO-

Men jeg forstår det ikke helt. Altså jeg kan se, at carboxylsyren afgiver sine protoner - men kan ikke se, at den afgiver den til aminogruppen.

 

 


Svar #1
16. februar 2013 af elissa92

Altså i sidste trin


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. februar 2013 af mathon

pH = 11 er stærkt basisk miljø
 

                                     H3N+-COO-   +   OH-   --->   H2N-COO-   +   H2O

 


Skriv et svar til: Protoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.