Fysik

Mekanik - differentialkvotient

17. februar 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har opgaven 'Mercedes 600 SL', hvor man ved en test undersøgte hvor godt den kan accelere på en lige, vandret vejstrækning. Man målte nogle værdier af tiden og bilens fart, og jeg bestemte i a'eren at det tager 5,5 sekunder, før bilens fart er 100 km/h.

Det er b'eren jeg har problemer med, Jeg skal bestemme accelerationen, når farten er 40 m/s. Jeg har fået af vide at jeg skal finde differentialkvotienten ved 40 m/s. Desværre halter mine matematiske evner inden for differentialregning, så jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan jeg skal gøre det?

 

(-: På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Accelerationen er tangenthældningen for funktionen v(t) . Indtegn tangenten på grafen, hvor v = 40m/s, og bestem tangentens hældningskoefficient.

Hvis man har bestemt en model for v(t), kan man differentiere udtrykket for v(t) og beregne v'(t) til det tidspunkt, hvor v = 40m/s .


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se evt. tidligere tråde https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1059944 for en mere udførlig opgavebeskrivelse og diskussion.


Svar #3
17. februar 2013 af came (Slettet)

Tak. Jeg har nu lavet en tangent ud for hvor v= 40 m/s og jeg får at y=1,93*x+18,84. Det må vel betyde at mit a, dvs de 1,93 er tangentens hældningskofficient, dvs. accelerationen?

 

 


Skriv et svar til: Mekanik - differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.